Urządzenia i Akcesoria
Spätzle
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Mehl550 g
-
Salz und mehr zum Kochen1 TL
-
Eier5
-
Wasser und mehr zum Kochen und Abschrecken200 g
-
Butter in Stücken40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
23 g
Kalorie
2677 kJ /
640 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
100 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelküchlein
45 min
Grießnockerl
30 min
Semmelknödel
50 min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 godz.
Maultaschen
2 godz. 30 min
Schupfnudeln
2 godz.
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 godz. 20 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 godz. 15 min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 godz. 20 min
Kässpatzen
1 godz. 15 min