Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolle, a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 750 g di spezzatino di manzo (2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ cucchiaino di pepe macinato
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 3 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- 500 g di birra doppio malto
- 70 g di concentrato di pomodoro
-
100
g di ajvar (salsa piccante ai peperoni)
lub 100 g di ketchup -
1
cucchiaino colmo di dado per brodo di carne, fatto in casa
lub 1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1181 kJ / 282 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alla birra bruna
3h
Pollo agrodolce con riso
40 min
Pollo con salsa al curry
50min
Zuppa di pollo e mandorle
45 min
Zuppa di goulasch di manzo con peperoni
1h 30min
Chili con carne
1 Std. 20 Min
Gulash tirolese
1h 30min
Pollo Yassa
1h
Costine di maiale piccanti a Cottura Lenta con mini tortillas
5h
Goulash ungherese
1 godz. 45 min
Spezzatino di manzo alla birra con mix di pepi
1h 30min
Pollo alla marocchina con cous cous
40 min