Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 patate viola, a fettine sottile (vedere consigli)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- ½ cipolla rossa a fettine
- 20 g di vino bianco secco
- 300 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1848 kJ / 441.7 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1 Std. 10 Min
Insalata di mare in vasetto
50min
Marinatura per pesce alla griglia
15min
Marinatura al lime, zenzero e menta
15min
Zuppetta di crostacei
40min
Orata ripiena con gamberi e zucchine in crosta di sale
45min
Patè di platessa con sabbiolina di pistacchi
30min
Gamberoni zafferano e arancia
30min
Salmone in crosta di mandorle con tagliatelle agli asparagi
45min
Scampi alla busara
35min
Gamberi al balsamico
30min
Coda di rospo al bacon con salsa ai porri
1h