Focaccia ai friarielli

Focaccia ai friarielli

4.5 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    220 g
  • di lievito di birra fresco
    20 g
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • di farina di forza (manitoba)
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di strutto
    30 g
Farcitura
  • di acqua
    500 g
  • di friarielli o cime di rapa, puliti
    500 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    ½
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di acciughe sotto sale dissalate o sott'olio
    12 filetti
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
  • di sale + q.b.
    cucchiaino
  • di pinoli
    20 - 30 g
  • di pepe macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 761 kcal / 3184 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 27.9 g
Węglowodany 107.2 g
Błonnik 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...