Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolle a pezzi
- 70 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
- 70 g di gambo di sedano a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 peperoncino rosso
- 500 g di verza a listarelle (1 cm)
- 200 g di acqua
- 6 costine di maiale, sgrassate e a metà
- 50 g di vino bianco
- 100 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 200 g di fagioli cannellini in scatola, precotti e scolati
- 1 pizzico di pepe (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Fegato alla veneziana
35min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min
Salamelle con le verze
1h 5min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Coniglio all'appetitosa
1h 10min
Pollo alla cacciatora
50min
Ossibuchi agli asparagi
1hod. 30min
Cassoeula
1h 25min
Costine in umido
1h 20min
Spezzatino di manzo e fagioli
1hod. 30min