Spezzatino di reale alle olive

Spezzatino di reale alle olive

4.6 86 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 2 spicchi di aglio
  • 2 foglie di salvia fresca lavate ed asciugate
  • 600 g di carne di vitello (muscolo, vedere consiglio) a pezzi (3x3 cm) e infarinati
  • 100 g brodo di carne
    100 g di acqua, + ½ dado per brodo di carne
  • 300 g di pomodori perino di San Marzano, spellati, senza semi e a pezzi
    300 g di pomodori pelati, strizzati
  • 1 pizzico zucchero
  • 100 g di olive verdi denocciolate a rondelle
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 32 g
Kalorie 1163 kJ / 278 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...