Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 250 g blanched almonds
- 200 g dark chocolate, 70% cocoa solids, pieces or callets
- 180 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 4 medium eggs
- 2 tsp icing sugar, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2769 kJ / 662 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 51.8 g
Alternatywne przepisy
Emmental Gougères
50min
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1 Std. 20 Min
Persian Love Cake
1 Std. 15 Min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18h
Honey and Blood Orange Cake
2h
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 Std. 50 Min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5h 40min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3 Std. 35 Min
Frangipane Cake
1h 45min
Persian Carrot and Coconut Cake
2 Std. 20 Min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15 min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2 Std. 50 Min