Wersje kompatybilne
Panzerotti with Ricotta and Sausage - Panzerotti con ricotta e salsiccia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g water
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 150 g strong white bread flour
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 150 g sausages, uncooked, skinned, cut in pieces (3-4 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 180 g ricotta cheese, well drained
- 100 g San Marzano tomatoes, seeds removed, diced (5 mm)
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- ¼ - ½ tsp fine sea salt, to taste
Assembly and Cooking
- frying oil (e.g. sunflower or vegetable)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Tapenade Baked Chicken and Mashed Potatoes with Caramelised Onions
2h 15min
Chorizo Bread
1 Std. 30 Min
Turkish Spiced Lamb Bites
1 Std. 30 Min
Focaccia
3 Std.
Chorizo, Mozzarella and Sun-dried Tomato Pull-apart Bread
1 Std. 50 Min
Iranian Barbari
2 Std. 30 Min
Muffaletta Squares
2 Std. 20 Min
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30min
Tomato Focaccia
3 Std.
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1 Std. 30 Min