Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 60 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 60 g caster sugar
- 60 g self-raising flour
- 1 medium egg
Strawberry Mousse
- 500 g double cream
- 500 g strawberries, halved if large, plus extra for garnishing
- 200 g caster sugar
- 20 g lemon juice
- 8 gelatine leaves
- 100 g plain yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1517 kJ / 363 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Lemon Curd and Nectarine Tart (TM5)
Brak ocen
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Panna Cotta
6h 15 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Mini Choux with Strawberries
2 Std. 10 Min
Raspberry Dacquoise
2 godz.
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4h 30min
Praline Cheesecake
4 Std. 10 Min
Lemon Tiramisu
6h 25 min
Mango Swiss Roll
40min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2hod. 50min
Blueberry and Mascarpone Cheesecake
3h 20 min