Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 60 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 60 g caster sugar
- 60 g self-raising flour
- 1 medium egg
Strawberry Mousse
- 500 g double cream
- 500 g strawberries, halved if large, plus extra for garnishing
- 200 g caster sugar
- 20 g lemon juice
- 8 gelatine leaves
- 100 g plain yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1517 kJ / 363 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4h 30min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30 min.
Santiago cake
1h 20 min
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3h 30 min.
Plum and Almond Traybake
1h 5 min.
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30 min.
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Gluten-free Raspberry Cream Roulade
25 Std. 40 Min
Mincemeat and Almond Tart
2 Std. 15 Min
Fresh Fruit Tarts
7h 5 min
Blueberry and Mascarpone Cheesecake
3h 20min