Ciabattine
TM6

Ciabattine

3.6 (40 ocen)

Składniki

  • extra virgin olive oil, for greasing
  • ¾ tsp dried instant yeast
    lub 7 g fresh yeast, crumbled
  • 5 g sugar
  • 1620 g water
  • 395 g strong white bread flour
    lub manitoba flour
  • 260 g pasta flour (see tip)
  • 12 g fine sea salt
  • 1 - 2 Tbsp fine semolina, for sprinkling

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
2581 kJ / 671 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
127 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy