Urządzenia i Akcesoria
Banana Cream Pie
Przygotowanie 1 godz. 45 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 slices
Składniki
Pie Crust
-
unsalted butter chilled, diced120 g
-
vegetable shortening chilled, diced60 g
-
plain flour280 g
-
caster sugar2 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
water, cold6 - 8 Tbsp
-
unsalted butter for greasing
Banana Filling
-
orange juice (approx. 1 orange)30 g
-
bananas sliced760 g
-
unsalted butter diced60 g
-
single cream680 g
-
caster sugar140 g
-
egg yolks from large eggs6
-
cornflour4 Tbsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
fine sea salt¼ tsp
-
unsalted butter60 g
Pie Topping
-
sugar2 tsp
-
whipping cream450 g
-
natural vanilla extract¼ tsp
-
bananas sliced (1 cm) (approx. 1 banana)130 g
-
orange juice (approx. ½ orange)15 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
11 g
Kalorie
3992 kJ /
954 kcal
Tłuszcz
67 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
89 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Angel Food Cake
1 godz. 10 min
Cheesy Crust Pizza
2 godz. 20 min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Apple Marinade
10 min
Pink and White Macarons
1 godz. 30 min
Apple Rose Tart
1 godz. 40 min
Decadent Chocolate and Coconut Cups
1 godz.
Salted Caramel and Chocolate Brownie Cake
2 godz. 40 min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 godz. 45 min
Bundt Cake
1 godz.
Noodle soup
35 min
Baked Doughnuts
1 godz.