Banana Cream Pie
TM6 TM5

Banana Cream Pie

3.7 (10 ocen)

Składniki

Pie Crust

  • 120 g unsalted butter, chilled, diced
  • 60 g vegetable shortening, chilled, diced
  • 280 g plain flour
  • 2 tsp caster sugar
  • 1 tsp fine sea salt
  • 6 - 8 Tbsp water, cold
  • unsalted butter, for greasing

Banana Filling

  • 760 g bananas, sliced
  • 30 g orange juice (approx. 1 orange)
  • 60 g unsalted butter, diced
  • 680 g single cream
  • 140 g caster sugar
  • 6 egg yolks, from large eggs
  • 4 Tbsp cornflour
  • 60 g unsalted butter
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • ¼ tsp fine sea salt

Pie Topping

  • 2 tsp sugar
  • 450 g whipping cream
  • ¼ tsp natural vanilla extract
  • 130 g bananas, sliced (1 cm) (approx. 1 banana)
  • 15 g orange juice (approx. ½ orange)

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
3992 kJ / 954 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
89 g
Tłuszcz
67 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy