Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 80 g onions, quartered
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 400 g tinned chopped tomatoes
- ½ Tbsp balsamic vinegar
- 3 fresh basil leaves, roughly chopped
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Supplì
- 100 g bread, torn in pieces
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 600 g risotto rice, any flavour, leftover or freshly made and cooled
- 100 g fresh mozzarella, cubed (1-2 cm)
- 2 medium eggs, beaten
- vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2801 kJ / 667 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry and Coconut Risotto
35min
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35min
Risotto with Broccoli Rabe
30 min
Spinach and Ricotta Ravioli
1h 30min
Rice Pudding Ice Cream with Peach Coulis
4 godz. 30 min
Banana Cream Pie
4h 15min
Sangria
10min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1h 40min
Potato and Rosemary Focaccia
2 Std. 35 Min
Dalgona Coffee
10min
Sicilian Rice Balls (Arancini)
3h 5min