Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1000 g Marillen
- 1 Packung Gelierzucker 1:1 (à 1000 g)
- 40 g Zitronensaft
-
20
g Marillenschnaps
lub 20 g Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4685 kJ / 1118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 268 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Marillenröster
30 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Ribiselgelee
55min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Zwetschkenröster
1h 30min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35min
Ribiselschnitten
1h
Marillenkuchen
1h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min