Mazzancolle su salsa yogurt e pomodorini confit

Mazzancolle su salsa yogurt e pomodorini confit

4.7 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

Pomodorini confit
  • 8 pomodori ciliegino a metà
  • 1 cucchiaino zucchero
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 - 3 cucchiai olio extravergine di oliva
  • 2 spicchi di aglio
Salsa yogurt
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
  • 125 g di yogurt al naturale senza zucchero
  • 150 g di formaggio fresco spalmabile tipo caprino
  • 1 limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 3 - 4 gocce di salsa Worcestershire
Mazzancolle
  • 500 g acqua
  • 24 code di mazzancolle fresche, eviscerate e pulite
    24 code di gambero, fresche, eviscerate e pulite
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 10 g di Cognac
  • 2 pizzichi di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 porzioni

Białko 19.1 g
Kalorie 941 kJ / 225 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...