Wersje kompatybilne
Involtini di pasta fillo con melanzane, ricotta e olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di melanzane a dadini (1 cm circa)
- 150 g di ricotta fresca, sgocciolata
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 50 g di olive nere denocciolate
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 125 g di pasta fillo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1874 kJ / 448 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2óra
Tarte tatin ai pomodori
50min
Triangoli di sfoglia agli spinaci e Roquefort
40 min
Blinis con salmone
1h
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1óra 25p
Club Sandwich agnello e pomodori con peperoni e guacamole
4h
Bagel con salmone affumicato e cetriolo
2 godz. 30 min
Blinis alla curcuma con pesce spada
1h
Cestini di frolla salata e verdure filanti
1óra 25p
Miniquiches di cavolo rosso e formaggio di capra
1h 20min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 godz. 40 min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2óra