Ossibuchi agli asparagi

Ossibuchi agli asparagi

4.4 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di asparagi verdi mondati, lavati e a pezzi (3 cm)
    350 g
  • spicchio di aglio
    1
  • cipolla a pezzi
    1
  • di sedano a pezzi (2 cm)
    1 gambo
  • carota pelata e a pezzi (3 cm)
    1
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • ossibuchi di vitello, lavati, asciugati e infarinati (600 g circa)
    4
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe
    1 pizzico
  • di noce moscata
    1 pizzico
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di acqua calda
    400 g
  • dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
    1
    1 dado Bimby per brodo di carne, fatto in casa
  • pomodori tipo San Marzano, spellati, senza semi e a cubetti
    4

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 911.2 kcal / 3812.3 kJ
Białko 103 g
Tłuszcz 47.6 g
Węglowodany 18.6 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Sód 1261 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...