Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla dorata in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di fave fresche
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 160 g di riso per minestre
- pepe nero macinato, a piacere
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pancotto fave e zucca
6h 30min
Zuppa di piselli spezzati e prosciutto
1h 25min
Antica minestra ai broccoletti
45 min
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40min
Zuppa di piselli secchi
1h 25min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 min
Zuppa di patate e carciofi
1h
Minestra lenticchie e spinaci
50 min
Fave in umido
1h
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Zuppa di lenticchie e spinaci
1h 10 min
Fave al guanciale
35 min