Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de manteca de cerdo
- 50 g de licor de anís
- 120 g de azúcar
- 50 g de granillo de almendra cruda
- 500 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 500 g de cabello de ángel
- 100 g de azúcar glas para espolvorear
- 1 cucharadita de canela molida para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 878 kJ / 209.8 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 15.9 mg
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1 Std. 10 Min
Roscos chiclaneros
1 Std.
Pestiños borrachuelos
50min
Pan de higos
72 godz. 5 min
Pestiños andaluces
1 Std.
Perrunillas
30min
Minibizcoflán al vapor para dos
2h 40min
Roscos de vino
45min
Bizcochos borrachos
1 godz. 5 min
Tocino de cielo
4h 30min
Pudin de pan
3 Std.
Pudin de arroz con leche y galletas de canela
3 Std. 20 Min