![Cortadillos de cidra Cortadillos de cidra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c198855b6349fe332400ffaf4845250c/Derivates/62d98e6f9b23e939a35fb54d82b64401963158c2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de manteca de cerdo
- 50 g de licor de anís
- 120 g de azúcar
- 50 g de granillo de almendra cruda
- 500 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 500 g de cabello de ángel
- 100 g de azúcar glas para espolvorear
- 1 cucharadita de canela molida para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 878 kJ / 209.8 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 15.9 mg
Alternatywne przepisy
Pudin de pan
3h
Roscos chiclaneros
1 Std.
Roscos de vino
45 min
Bizcochos borrachos
1 Std. 5 Min
Marquesas
30 min
Pestiños borrachuelos
50 min
Pan de higos
72 godz. 5 min
Milhojas de merengue
1 Std. 40 Min
Hojaldrinas de naranja
2 Std.
Mantecados de almendra
30 min
Perrunillas
30 min
Pestiños andaluces
1 Std.