![Huesos de San Expedito Huesos de San Expedito](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F38E6BAD-51FD-46D1-AE49-C927348B3AF0/Derivates/154EAF0F-E51E-4DBF-A47B-4CC0B0ECD278.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de azúcar
- 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 30 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
- 2 huevos
- 1 chorrito de aguardiente
- 1 cucharada de anís en grano
- 250 g de harina
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 300 - 400 g de aceite (para freír y para untar el bol)
- 100 g de azúcar glas (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 454 kJ / 108 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Roscón de Reyes
4h
Bollos de mantequilla de Bilbao
5 godz.
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3h
Brioche con frutas y pasas
3 godz. 10 min
Flores de carnaval
40 min
Suizos
2h 30min
Rosquillas
30 min
Huesillos extremeños (Extremadura)
40 min
Orejas de carnaval
30 min
Rebojos zamoranos
50min
Perrunillas
30 min
Leche frita
2 Std. 45 Min