Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Confitura de cabello de ángel condimentada
- 600 g de cabello de ángel
- 50 g de miel
- 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 1 palo de canela partido por la mitad
Masa de pastisset
- 200 g de aceite de girasol
- 60 g de vino dulce
- 40 g de licor de anís
- 120 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 400 g de harina de repostería
- ½ - 1 cucharadita de canela molida para rebozar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1415 kJ / 339 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Farinosa de cabello de ángel (Comunidad Valenciana)
3h 10min
Almoixàvenas
1 godz. 30 min
Coca de hojaldre con crema catalana y gelatina de moscatel (Cataluña)
3 Std. 50 Min
Carquinyolis
2h 40min
Coca con cabello de ángel y nueces
1 godz. 20 min
Coca de Sant Joan
1h
Roscos de vino
45 min
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Coca de llanda
40 min
Coca de Llavaneres
1h
Ensaimadas individuales
9 Std.