Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de azafrán
- 70 g de azúcar
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 500 g de leche desnatada
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 sobre de preparado en polvo para natillas
Buñuelos
- 170 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de polvo de hornear
- 230 g de agua
- 50 g de mantequilla en trozos
- 50 g de manteca de cerdo
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de azúcar
- 4 huevos
- 500 g de aceite para freír
- 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 222 kJ / 53 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 3.96 g
- Tłuszcz
- 3.45 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocido montañés
14h 20 min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20min
Hojaldres de almendra
30 min
Crema pastelera
10min
Tarta de manzana
1 godz.
Coca con cabello de ángel y nueces
1 godz. 20 min
Croquetas de bacalao con queso manchego
12hod. 40min
Masa de hojaldre clásica
7 godz.
Croquetas de crema catalana
9h 10min
Buñuelos de viento
1 godz.
Rosquillas
30 min
Nata montada
10min