Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de azúcar
- 16 - 20 tiras de piel de naranja (la piel de aprox. 2 naranjas, solo la parte naranja)
- 320 g de manteca de cerdo ibérico
- 100 g de vino dulce
- 60 g de zumo de naranja
- 20 g de vinagre
- 1 sobre de gaseosa en polvo (doble)
- 600 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 462 kJ / 111 kcal
- Białko
- 1.24 g
- Węglowodany
- 11.63 g
- Tłuszcz
- 6.49 g
- Błonnik
- 0.48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cortadillos de cidra
1h
Perrunillas
30min
Lingote con frutos secos, pasas y guindas
12h
Polvorones de chocolate
10 godz. 15 min
Mantecados empolvados
2h
Polvorones
25 Std. 30 Min
Polvorones de cacao y almendra
10h 30min
Polvorones de limón
13h
Marquesas
30min
Mantecados de almendra
30min
Roscos de vino
45min
Mantecados
2h