Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tejas
- 25 g de mantequilla
- 80 g de azúcar
- 15 g de harina de repostería
- 90 g de almendras laminadas
- 2 claras de huevo
Mousse de turrón
- 2 hojas de gelatina
- 250 g de turrón de Jijona blando en trozos
- 200 g de leche
- 200 g de nata (35% de grasa)
Crema de anís
- 2 anises estrellados
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 60 g de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 15 g de licor de anís
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3059 kJ / 731 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 53.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Mousse de turrón con galleta crujiente de cereales y chocolate
1h 20 min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3u. 40min
Semifrío de crema de whisky
1h
Tarta San Marcos
4h
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Mousse de sidra con su gelatina
2h 20 min
Mousse de crema de orujo
2h
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10min
Mousse de foie y queso de cabra con manzanas caramelizadas
5h 45 min.
Nata de trufa
8 Std. 15 Min
Emulsión de patata con pulpo
50 min