Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef
- 150 g rice
- 2 Tbsp chilli sauce
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp sugar
- ½ tsp Sichuan pepper
- 4 spring onions (approx. 45 g), cut in lengths (3 cm)
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
-
40
g tamari
lub light soy sauce - 10 g vegetable oil
- 600 g beef, topside, sliced (1 cm)
Cooking
- 800 g water
- 240 g rice
-
1
iceberg lettuce (approx. 400 g)
lub cabbage, e.g spring or Savoy (approx. 400 g) - sesame oil, for serving
- 2 spring onions, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2982 kJ / 713 kcal
- Białko
- 39.9 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Beef Teriyaki with Rice
1h 50min
Honeyed Chicken
25min
Seven Spice Chicken with Rice
35min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40min
Omelette Sticks
30min
Lemon Chicken
20min
Braised Chicken with Chestnuts
40min
Beef and Olive Meatballs with Spaghetti
40min
Cheddar and Stilton Soufflé Omelette
20min
Cream of Vegetable Soup
15min