
Wersje kompatybilne
Pork Cheek and Cherry Stew with Roast Potatoes and Tenderstem Broccoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 800 g potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
- 8 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 3 tsp salt
- 6 pinches ground black pepper
- 100 g onions quartered
- 100 g carrot cut in pieces (2 cm)
- 100 g celery cut in pieces (2 cm)
- 5 Tbsp plain flour
- 8 pork cheeks (approx. 90 g each)
- 2 ½ Tbsp olive oil
- 220 - 250 g tinned pitted black cherries, in syrup drained, reserving syrup (1 x 425 g tin or 1 x 370 g jar)
- 25 g sour cherry jam
-
330
g cherry beer
lub beer fruit beer of choice (see tip) - 1 dried bay leaf
- 3 sprigs fresh thyme leaves only
- 20 g balsamic vinegar
- 350 g tenderstem broccoli
- 2 Tbsp cornflour mixed with 2 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1044 kcal / 4366 kJ
- Białko
- 57 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Węglowodany
- 82 g
- Błonnik
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 1949 mg