Urządzenia i Akcesoria
Gremolata z parmezanem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
3 porcje
Składniki
-
30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
skórka otarta z ¼ cytryny bez białych błonek
-
15 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g orzeszków piniowych
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
74.8 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
206.5 kJ /
49.3 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kawior z pieczarek
30 Min
Krem z parmezanu
10 Min
Chutney z mango
40 Min
Kawior z bakłażana
50 Min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 Std. 5 Min
Sos gribiche
20 Min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 Std. 20 Min
Pikantne aïoli
15 Min
Dip paprykowo-orzechowy
10 Min
Czeska pasta piwna
1 Std. 10 Min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 Min
Kremowy dressing francuski
10 Min