Urządzenia i Akcesoria
Krapfen mit Aprikosen-Frischkäse-Füllung
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stück
Składniki
-
Milch250 g
-
1 Päckchen Trockenhefe, (insgesamt 8 g = 2 TL)Hefe20 g
-
Zucker50 g
-
Öl30 g
-
Mehl500 g
-
Zimt½ TL
-
getrocknete Aprikosen, entsteint45 g
-
Frischkäse zimmerwarm100 g
-
Eigelb zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1004 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pfirsich-Nektarinen-Törtchen
4 godz.
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3 godz.
Gorgonzola-Törtchen mit Birne
1 godz. 30 min
Krapfen | Powidl | Mohn | Malz
6 godz. 15 min
Cappuccinotorte
2 godz.
Liebesgedicht
5 godz. 30 min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 godz. 40 min
Kirschtaschen
1 godz. 10 min
Lebkuchenblätter-Torte
28 godz. 30 min
Schachbrett-Torte
5 godz. 10 min
Steirischer Kürbisreindling (vegan)
2 godz. 20 min
Apfel-Striezel
2 godz. 20 min