Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 20 g Hefe
- 50 g Zucker
- 30 g Öl
- 500 g Mehl
- ½ TL Zimt
- 45 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 100 g Frischkäse, zimmerwarm
- 1 Eigelb zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Brandteig
2h
Pfirsich-Nektarinen-Törtchen
4h
Biskuit
1 Std. 50 Min
Babas au citron
1 godz. 30 min
Aprikosen-Bienenstich
5h
Zwetschkenfleck
1 godz. 30 min
Kirschtaschen
1 godz. 10 min
Zwetschken-Mohn-Strudel
2h
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 godz. 20 min
Flockentorte
2h 25min
Strudelgrundteig
45 min
Hefegrundteig, süss
1h