Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Würfeln (2 cm)
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz, etwas mehr zum Würzen
- 50 g Schlagobers
- 150 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1 Std. 50 Min
Kartoffelblumen
1 Std. 30 Min
Fougasse mit Käse
2h 35min
Erdäpfel-Reis-Dukaten im Sesam-Mohn-Mantel
35min
Mozzarella gefülltes Fladenbrot
45min
Käsetaschen
45min
Polenta-Muffins
1 Std. 15 Min
Dille und Feta Fladenbrot
1 Std. 20 Min
Pizzakipferl
40min
Gefüllte Focaccia mit Crescenza-Käse
1h 45min
Roggenfladenbrot
2h 10min
Pikante Erdäpfelbuchteln
1 Std. 50 Min