Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blätterteig
- 170 g Butter, kalt, und etwas mehr zum Einfetten
- 210 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 140 g Wasser, kalt
- ½ TL Salz
Füllung
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Speisestärke
- ¼ TL Lavendel, getrocknet
- 200 g Pfirsiche, reif, geschält, in Stücken
- 200 g Nektarinen, reif, in Stücken,, und etwas mehr zum Dekorieren
Topping
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1147 kJ / 274 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Krapfen mit Aprikosen-Frischkäse-Füllung
4h
Apfelkuchen
1 Std.
Zitronen-Joghurt-Torte
6h 30min
Rhabarberlasagne
1 Std. 10 Min
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1 Std. 50 Min
Engelsspeise
30min
Apfel-Nuss-Torte
4h 30min
Birnen-Brownies
1 Std. 15 Min
Café Latte-Tiramisu mit Pistazienkrokant
1 Std. 30 Min
Birnenkuchen alla Toscana
3 Std. 20 Min
Etagentorte
7h
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 Std. 10 Min