Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g Pflaumen, getrocknet, ohne Kern (ca. 30 Stk.)
lub 250 g Zwetschken, getrocknet, ohne Kern (ca.30 Stk.) - 200 g Rotwein
- 1 Zimtstange
- 6 Gewürznelken
- 40 g dunkle Schokolade
- 10 g Staubzucker
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 410 g Butterschmalz
- 60 g Dinkelmehl, glatt
- 75 g Mandeldrink, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 Ei
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Kardamom, gemahlen
- 25 g Mandeln, geschält, ganz (ca. 30 Stk.)
- 3 EL Dinkelmehl, glatt, zum Wälzen
- 30 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2228 kJ / 532 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 Std. 45 Min
Käferbohnenschnecken
1 godz. 20 min
Himmlischer Schokogugelhupf
1hod. 30min
Grammelstrudel
1 Std. 45 Min
Birnen-Obersschnitten
1hod. 30min
Jesunder Poschweck
3 Std. 30 Min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 Std. 45 Min
Mohnstriezel
1 godz. 40 min
Gefüllter Vanillezopf
2hod.
Zwetschkenfleck
1hod. 30min
Apple Pie
2hod.