Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 2 - 3 Orangen, unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 3 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 200 g Zucker
- 5 Eier, getrennt
- 180 g Grieß, Weichweizen
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 556 kJ / 133 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Mohn-Kuchen
1j
Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott
1j 30 menit
Traubenkuchen mit Olivenöl
1 Std. 40 Min
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Quark-Apfel-Fladen
50 menit
Zitronen-Gugelhupf
1 Std. 15 Min
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2j
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2j 30 menit
Bunter Obstkuchen vom Blech
1j
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1j 20 menit
Mohn-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min