Urządzenia i Akcesoria
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Paniermehl zum Ausstreuen
-
Orangen unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 3 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst2 - 3
-
Zucker200 g
-
Eier getrennt5
-
Grieß, Weichweizen180 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
556 kJ /
133 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mohnkuchen
1 godz.
Mohn-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Mohngugelhupf mit Zitronenguss
1 godz. 40 min
Betrunkener Isidor (Rum-Nuss-Schnitte)
2 godz. 30 min
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Mohn-Zebra-Kuchen
1 godz. 10 min
Schwarztee-Kuchen
35 min
Zitronen-Gugelhupf
1 godz. 15 min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5 godz.
Apfelkuchen mit Schaum
1 godz. 15 min