Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
TM6 TM5

Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur

2.7 (60 ocen)

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Paniermehl zum Ausstreuen
  • 2 - 3 Orangen, unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 3 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
  • 200 g Zucker
  • 5 Eier, getrennt
  • 180 g Grieß, Weichweizen
  • 1 Prise Salz

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
556 kJ / 133 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy