Urządzenia i Akcesoria
Ameisencupcakes mit Honigtopping und Haselnusskrokant
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stück
Składniki
Ameisencupcakes
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Feinkristallzucker120 g
-
Vanillezucker1 TL
-
Salz1 Prise
-
Milch100 g
-
Weizenmehl, universal200 g
-
Backpulver1 TL
-
Zitronensaft, frisch gepresst1 TL
-
Eier4
-
Schokoladenstreusel etwas mehr zum Dekorieren90 g
Haselnusskrokant
-
Haselnüsse50 g
-
Butter10 g
-
Honig (z.B. Waldhonig)20 g
Honigtopping
-
Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt100 g
-
Sahnesteif1 TL
-
Frischkäse (Doppelrahmfettstufe)175 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst1 TL
-
Honig (z.B. Waldhonig)20 g
-
Ingwer, gemahlen¼ TL
-
Salz1 Prise
-
Staubzucker1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1582 kJ /
378 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ruck-Zuck-Kuchen
1 godz. 15 min
Schokoladenguss
10 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Schokoladenmuffins
45 min
Eulen-Muffins
1 godz. 15 min
Himmlischer Schokogugelhupf
1 godz. 30 min
Schokoladen-Kokos-Muffins
40 min
Nougat-Muffins
50 min
Sachertorte
1 godz. 30 min
Schokoladen-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Muffins mit Schokoladenstückchen
1 godz.
Schokoladenkuchen
1 godz. 25 min