Wersje kompatybilne
Ameisencupcakes mit Honigtopping und Haselnusskrokant
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ameisencupcakes
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 120 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Milch
- 200 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 4 Eier
- 90 g Schokoladenstreusel, etwas mehr zum Dekorieren
Haselnusskrokant
- 50 g Haselnüsse
- 10 g Butter
- 20 g Honig (z.B. Waldhonig)
Honigtopping
- 100 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 1 TL Sahnesteif
- 175 g Frischkäse (Doppelrahmfettstufe)
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 20 g Honig (z.B. Waldhonig)
- ¼ TL Ingwer, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 1 EL Staubzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1582 kJ / 378 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Orangen-Schoko-Biskuits
4 Std.
Schokoladenmuffins
45 Min
Nougat-Muffins
50 Min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Mürbeteig, süss
1 Std. 50 Min
Marmorkuchen
2 Std. 10 Min
Schachbrett-Torte
5h 10min
Schoko-Streusel-Muffins
1 Std. 30 Min
Schokoladen-Kokos-Muffins
40 Min
Nussmuffins
45 Min
Muffins mit Schokoladenstückchen
1 Std.
Schokoladenkuchen
1 Std. 25 Min