Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 克 水
- 50 克 冬粉, 泡水至軟,剪大段
- 50 克 新鮮白木耳, 撕成一口大小
- 12 隻 草蝦仁, 去腸泥
- 1 顆 牛番茄, 切片
- 150 克 紫洋蔥, 切絲
- 1 根 西洋芹, 取莖、切條(5公分)
- 2 根 新鮮紅辣椒, 切段
- 30 克 蒜頭
- 2 - 3 根 新鮮香菜 ,取莖,並留取香菜葉裝飾用
-
15
克 椰糖
lub 15 克 黃砂糖 - 2 大匙 魚露
- 3 大匙 新鮮檸檬汁
-
30
克 羅望子汁
lub 30 克 水 - 15 克 油
- 100 克 豬絞肉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 799.4 kJ / 191.2 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 70.9 mg