![Berenjenas de Almagro encurtidas (Castilla La Mancha) Berenjenas de Almagro encurtidas (Castilla La Mancha)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E776F995-E2C2-47FF-AFB8-9DA3D0D1900A/Derivates/D0F55E26-1B03-4636-B673-4F4762CFAE8E.jpg)
Wersje kompatybilne
Berenjenas de Almagro encurtidas (Castilla La Mancha)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Berenjenas
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de bicarbonato
- 10 berenjenas pequeñas de Almagro (500 g)
Aliño
- 2 - 3 dientes de ajo
- 1 cucharadita de comino en grano
- 1 cucharada de sal
- 1 cucharada de pimentón dulce
- ½ cucharadita de pimentón picante (opcjonalnie)
- 150 g de vinagre
- 1 hoja de laurel seca
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- agua (la cantidad necesaria para cubrirlas)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 237 kJ / 57 kcal
- Białko
- 0.43 g
- Węglowodany
- 2.27 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.23 g
Alternatywne przepisy
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2h 30min
Espárragos en "ajo pollo" para dos
40min
Asadillo manchego
4 godz. 15 min
Champiñones en vinagre
35min
Pan frito indio (panipuri)
1h
Ajoblanco
5 min
Pan de higos
72h 5min
Verduras escabechadas
12u. 30min
Morteruelo
13h 15 min
Cuajado de leche con yogur de cabra
2h 5min
Bollos de manteca (Andalucía)
1u. 10min
Berenjenas al ajillo
50 мин.