Wersje kompatybilne
Berenjenas de Almagro encurtidas (Castilla La Mancha)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Berenjenas
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de bicarbonato
- 10 berenjenas pequeñas de Almagro (500 g)
Aliño
- 2 - 3 dientes de ajo
- 1 cucharadita de comino en grano
- 1 cucharada de sal
- 1 cucharada de pimentón dulce
- ½ cucharadita de pimentón picante (opcjonalnie)
- 150 g de vinagre
- 1 hoja de laurel seca
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- agua (la cantidad necesaria para cubrirlas)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 237 kJ / 57 kcal
- Białko
- 0.43 g
- Węglowodany
- 2.27 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.23 g
Alternatywne przepisy
Berenjenas al ajillo
50min
Cachuela extremeña
4h 20min
Bollos de manteca (Andalucía)
1 Std. 10 Min
Paté de campaña en terrina
26 Std. 40 Min
Espárragos en "ajo pollo" para dos
40min
Mermelada agridulce de tomate
30min
Asadillo manchego
4h 15min
Verduras escabechadas
12 Std. 30 Min
Soldaditos de Pavía
1 Std. 10 Min
Paté de anchoas y jamón
5 Min
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2 Std. 30 Min
Setas de cardo con jamón
25 Min