Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g truskawek, świeżych
lub 600 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 150 g cukru
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1311.7 kJ / 313.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 80.5 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 3.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2h