Urządzenia i Akcesoria
Dżem truskawkowo-jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 słoiki
Składniki
-
600 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych600 g truskawek, świeżych
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
150 g cukru
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
3.7 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
1311.7 kJ /
313.5 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
80.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min