Dżem truskawkowo-jabłkowy

Dżem truskawkowo-jabłkowy

4.9 914 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 słoiki

Składniki

  • truskawek, świeżych
    600 g
    600 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    300 g
  • cukru
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    40 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 313.5 kcal / 1311.7 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 0.8 g
Węglowodany 80.5 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 3.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...