Dżem truskawkowo-jabłkowy
TM5 TM6

Dżem truskawkowo-jabłkowy

4.9 (798 ocen)

Składniki

  • 600 g truskawek, świeżych
    lub 600 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g cukru
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
3884.9 kJ / 927.9 kcal
Białko
5.7 g
Węglowodany
233 g
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
17.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy