
Urządzenia i Akcesoria
Dżem truskawkowo-jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 słoiki
Składniki
-
truskawek, świeżych600 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki300 g
-
cukru150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
313.5 kcal /
1311.7 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
80.5 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
3.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min