
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g truskawek, świeżych
lub 600 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 150 g cukru
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3884.9 kJ / 927.9 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 233 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 17.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 Min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Dżem truskawkowy
1h 5 min
Powidła wiśniowe
1h 55min
Konfitura jagodowa z anyżem
1h 10 min