Bentō śniadaniowe

Bentō śniadaniowe

4.0 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 200 g ryżu do sushi
  • 100 g batatów pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
    100 g ziemniaków, truflowych (fioletowych), pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
  • 70 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry i wyciętych w kształt gwiazdki przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
  • 3 łyżki octu do sushi (patrz wskazówka)
  • 50 g zielonego groszku, mrożonego
  • 1000 g wody
  • 2 plastry serka topionego
  • 1 wodorost nori (patrz wskazówka)
    4 czarne oliwki, bez pestek, (patrz wskazówka)
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 2 - 4 kawałki tofu, świeżego (opcjonalnie) podsmażonego (patrz wskazówka)
  • 6 - 12 liści sałaty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 594 kcal / 2486 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 98 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 430 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...