Bentō śniadaniowe

Bentō śniadaniowe

4.0 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • ryżu do sushi
    200 g
  • batatów pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
    100 g
    100 g ziemniaków, truflowych (fioletowych), pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
  • marchewki pokrojonej w 1 cm plastry i wyciętych w kształt gwiazdki przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
    70 g
  • octu do sushi (patrz wskazówka)
    3 łyżki
  • zielonego groszku, mrożonego
    50 g
  • wody
    1000 g
  • serka topionego
    2 plastry
  • wodorost nori (patrz wskazówka)
    1
    4 czarne oliwki, bez pestek, (patrz wskazówka)
  • pomidorków koktajlowych
    20
  • tofu, świeżego (opcjonalnie) podsmażonego (patrz wskazówka)
    2 - 4 kawałki
  • liści sałaty
    6 - 12

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 594 kcal / 2486 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 98 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 430 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...