
Urządzenia i Akcesoria
Bentō śniadaniowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
ryżu do sushi200 g
-
batatów pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)100 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry i wyciętych w kształt gwiazdki przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)70 g
-
octu do sushi (patrz wskazówka)3 łyżki
-
zielonego groszku, mrożonego50 g
-
wody1000 g
-
serka topionego2 plastry
-
wodorost nori (patrz wskazówka)1
-
pomidorków koktajlowych20
-
tofu, świeżego (opcjonalnie) podsmażonego (patrz wskazówka)2 - 4 kawałki
-
liści sałaty6 - 12
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
594 kcal /
2486 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
98 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
430 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska