
Urządzenia i Akcesoria
Bentō śniadaniowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
200 g ryżu do sushi
-
100 g batatów pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
-
70 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry i wyciętych w kształt gwiazdki przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
-
3 łyżki octu do sushi (patrz wskazówka)
-
50 g zielonego groszku, mrożonego
-
1000 g wody
-
2 plastry serka topionego
-
1 wodorost nori (patrz wskazówka)
-
20 pomidorków koktajlowych
-
2 - 4 kawałki tofu, świeżego (opcjonalnie) podsmażonego (patrz wskazówka)
-
6 - 12 liści sałaty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
594 kcal /
2486 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
98 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
430 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Jabłka w karmelu
30 min
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 godz.
Eliksir wiedźmy
10 min
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Domowe lizaki
40 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min