
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 200 g ryżu do sushi
-
100
g batatów pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
lub 100 g ziemniaków, truflowych (fioletowych) pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka) - 70 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry (1 cm) i wyciętych w kształt gwiazdki przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
-
50
g zielonego groszku, mrożonego
lub 50 g soi w strączkach, zielonej, mrożonej - 3 łyżki octu do sushi (patrz wskazówka)
- 2 plastry serka topionego
-
1
wodorost nori (patrz wskazówka)
lub 4 czarne oliwki, bez pestek pokrojone w 2 mm plastry - 6 - 12 liści sałaty
- 2 - 4 kawałki tofu, świeżego podsmażonego (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- 20 pomidorków koktajlowych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 594 kcal / 2486 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 98 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 430 mg