Urządzenia i Akcesoria
Kolorowe lody na patyku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
Warstwa czerwona (truskawkowa)
-
2 łyżki rodzynek przekrojonych na pół
-
300 g truskawek, świeżych
-
50 g wody
-
40 g cukru pudru40 g syropu z agawy
Warstwa biała (waniliowa)
-
150 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
150 g jogurtu typu greckiego
-
30 g cukru pudru30 g syropu z agawy
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Warstwa zielona (kiwi)
-
250 g kiwi pokrojonego na kawałki
-
50 g wody
-
40 g cukru pudru40 g syropu z agawy
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.6 g
Kalorie
862.2 kJ /
205.9 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Lody owocowe
5 min
Sorbet pomarańczowy
12 godz.
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5 min
Unicorn Latte
20 min
Sorbet ze śliwek i suszonych moreli
6 godz. 40 min
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5 godz. 25 min
Sorbet z owoców leśnych
1 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Trójkolorowe lody owocowe
5 godz. 30 min
Tort z niespodzianką
12 godz.