Emulsión de patata con pulpo

Emulsión de patata con pulpo

4.8 1.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
20 raciones

Składniki

Emulsión de patata con pulpo
  • de agua
    1500 g
  • hoja de laurel seca
    1
  • de sal
    1 ½ cucharadita
  • de patatas harinosas en trozos
    500 g
  • de pulpo cocido en rodajas
    350 - 400 g
  • de nata
    200 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    30 g
  • de pimienta molida
    1 - 2 pellizcos
Aceite de pimentón
  • de aceite de oliva virgen extra
    80 g
  • de pimentón dulce
    1 cucharada rasa
  • de pimentón picante
    ½ cucharadita
  • de sal
    1 pellizco
Montaje
  • de sal en escamas
    2 - 3 pellizcos

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 104 kcal / 437 kJ
Białko 3.66 g
Tłuszcz 8.11 g
Węglowodany 4.19 g
Błonnik 0.42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...