Emulsión de patata con pulpo

Emulsión de patata con pulpo

4.8 1.2K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
20 raciones

Składniki

Emulsión de patata con pulpo
  • 1500 g de agua
  • 1 hoja de laurel seca
  • 1 ½ cucharadita de sal
  • 500 g de patatas harinosas en trozos
  • 350 - 400 g de pulpo cocido en rodajas
  • 200 g de nata
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Aceite de pimentón
  • 80 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 cucharada rasa de pimentón dulce
  • ½ cucharadita de pimentón picante
  • 1 pellizco de sal
Montaje
  • 2 - 3 pellizcos de sal en escamas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 3.66 g
Kalorie 437 kJ / 104 kcal
Tłuszcz 8.11 g
Błonnik 0.42 g
Węglowodany 4.19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...