Urządzenia i Akcesoria
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
50 g masła plus dodatkowa ilość do posmarowania foremek
-
2 jajka
-
10 g likieru wiśniowego
-
50 g cukru
-
100 g czekoladek miętowych, np. After Eight®, pokrojonych na kawałki100 g czekolady miętowej, pokrojonej na kawałki
-
40 g mąki pszennej
-
½ łyżki ziaren pieprzu czerwonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
35.4 mg
Białko
5 g
Kalorie
1401.7 kJ /
335 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
37.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA POBUDZENIE
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 godz. 15 min
Mus czekoladowy z chili
3 godz. 10 min