![Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10445D26-E866-4A02-BA7A-9AA534F45EDF/Derivates/F0B6DFB5-C465-4DB0-BDA7-EF911FD158DE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g masła, plus dodatkowa ilość do posmarowania foremek
- 2 jajka
- 10 g likieru wiśniowego
- 50 g cukru
-
100
g czekolady miętowej, pokrojonej na kawałki
lub 100 g czekoladek miętowych, np. After Eight®, pokrojonych na kawałki - 40 g mąki pszennej
- ½ łyżki ziaren pieprzu czerwonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1401.7 kJ / 335 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 35.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowe słoiczki
40min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Fondant czekoladowy
35min
Sos ze słodkiego cherry
20min
Portugalski crème brûlée
25min
Korzenny crème brulée
3 Std. 30 Min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Babeczki z płynnym karmelem
25min
Karmelowe fondant
15min
Deser z płynną białą czekoladą
3u.
Granita kawowa
12 Std. 15 Min