Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem

Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem

3.6 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g masła plus dodatkowa ilość do posmarowania foremek
  • 2 jajka
  • 10 g likieru wiśniowego
  • 50 g cukru
  • 100 g czekolady miętowej, pokrojonej na kawałki
    100 g czekoladek miętowych, np. After Eight®, pokrojonych na kawałki
  • 40 g mąki pszennej
  • ½ łyżki ziaren pieprzu czerwonego plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 335 kcal / 1401.7 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 37.6 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 35.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...