Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem

Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem

3.5 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • masła plus dodatkowa ilość do posmarowania foremek
    50 g
  • jajka
    2
  • likieru wiśniowego
    10 g
  • cukru
    50 g
  • czekolady miętowej, pokrojonej na kawałki
    100 g
    100 g czekoladek miętowych, np. After Eight®, pokrojonych na kawałki
  • mąki pszennej
    40 g
  • ziaren pieprzu czerwonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
    ½ łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 335 kcal / 1401.7 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 37.6 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 35.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...