
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g masła, plus dodatkowa ilość do posmarowania foremek
- 2 jajka
- 10 g likieru wiśniowego
- 50 g cukru
-
100
g czekolady miętowej, pokrojonej na kawałki
lub 100 g czekoladek miętowych, np. After Eight®, pokrojonych na kawałki - 40 g mąki pszennej
- ½ łyżki ziaren pieprzu czerwonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1401.7 kJ / 335 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 35.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
35 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
2 godz. 10 min
Korzenny crème brulée
2 godz. 45 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Semifreddo zabajone
13 godz.
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Pływające wyspy
45 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Flan karmelowy
3 godz.
Biała sangria
45 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min