![Menu 2 - Maki de foie gras à la mangue Menu 2 - Maki de foie gras à la mangue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/100832.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de riz à sushi
- 300 g d'eau
- 20 g de vinaigre de riz
- 10 g de sucre
- 3 pincées de sel
- 1 grosse mangue bien mûre
- 120 g de foie gras mi-cuit
- 2 feuilles de nori
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 454 kJ / 108 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makis au thon
2h
Riz gluant au lait de coco
8 godz. 45 min
Sushis aux fruits
3 Std.
Bao aux champignons et sauce barbecue
1h 15 min.
Sushis aux fruits
3h 10min
Makis de légumes
8 godz. 30 min
Sandwichs au bœuf façon pastrami
16h 10min
Choux au thé matcha, cœur fruit de la Passion
2 Std. 55 Min
Makis
1 godz.
Makis au gingembre, champignon et avocat
1 godz.
Sushi burger
12 Std.
Poke bowl hawaïen
45 min