Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 500 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour saupoudrer les disques de pâte
- 8 pincées d'origan déshydraté
- 8 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux tomates et à l'origan
2 Std. 50 Min
Œufs à la mexicaine et au guacamole
30min
Focaccia aux olives
2h
Focaccia au romarin
2h 20min
Focaccia aux olives
3h
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50 min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15 min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
Focaccia au thym et huile d'olive
1j 55 menit
Focaccia croquante
3h
Fougasse aux olives, tomates confites et scarmoza
2 Std. 45 Min
Bagel
1h 10min