
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
-
1
c. à café de sucre en poudre (opcjonalnie)
lub 1 c. à café de poudre de malt (opcjonalnie) -
20
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 200 g de farine à pain type Manitoba
- 200 g de farine blanche type 45
- 1 c. à café de sel
La farce
- 120 g de mozzarella égouttée et coupée en morceaux (2-3 cm)
- 50 g de salami piquant italien
- 20 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
- 1 gousse d'ail
- 100 g de poivron jaune épépiné et coupé en morceaux
- 100 g de poivron rouge épépiné et coupé en morceaux
- 150 g de tomate olivette type San Marzano, épépinée et coupée en morceaux
- 1 brin de basilic frais les feuilles seulement, lavées et séchées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 421 kcal / 1761 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 54 g
- Błonnik
- 3 g