Cider-brined pork chops with apple dressing

Cider-brined pork chops with apple dressing

1.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portion

Składniki

Cider-brined pork chops
  • cider (see Tip)
    350 g
  • sea salt, flakes
    30 g
  • rosemary, dried, chopped
    1 tbsp
  • sage leaf, dried
    1 tbsp
  • thyme, dried
    1 ½ tsp
  • black pepper, ground
    ½ tsp
  • pork loin chops (approx. 350 g each)
    4 - 6
  • grapeseed oil for brushing
Apple dressing
  • apple, type Granny Smith peeled, cored and cut into quarters
    1
  • cider vinegar
    2 tbsp
  • maple syrup, pure
    2 tsp
  • grapeseed oil
    90 g
  • wholegrain mustard
    1 tbsp
  • chive, fresh cut into quarters
    6 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 651.4 kcal / 2735.8 kJ
Białko 48.9 g
Tłuszcz 48.3 g
Węglowodany 6.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 194.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...