Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 15 - 6 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 200 g di scamorza dolce o affumicata, a pezzi
- 200 g di peperoni gialli e rossi, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
- 10 pomodori ciliegino a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1392.5 kJ / 332.8 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 433.7 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata ricotta e spinaci
2 Std.
Torta salata funghi e patate
1h 30 min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1h 30 min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30 min
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1h 30 min
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30 min
Pesto di melanzane
10 Min
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min
Crostata salata tricolore
1h 30 min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30 min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 min