Quiche ai peperoni e pomodori

Quiche ai peperoni e pomodori

4.5 58 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 15 - 6 foglie di basilico fresco lavate e asciugate
  • 200 g di scamorza dolce o affumicata, a pezzi
  • 200 g di peperoni gialli e rossi, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
  • 10 pomodori ciliegino a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 433.7 mg
Białko 12.9 g
Kalorie 1392.5 kJ / 332.8 kcal
Tłuszcz 19.2 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Węglowodany 31.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...