Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di formaggio fresco spalmabile
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 2700 g di acqua
- 200 g di piselli freschi o surgelati
- 3 uova
- 20 g di latte
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 4 fette di prosciutto cotto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1121.8 kJ / 268 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 656.8 mg
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35min
Polpette di ricotta al sugo
50min
Rotolo di frittata
45 min
Polpettone zucca e spinaci
1h 15min
Polpette di peperoni
1u.
Flan di zucchine e mozzarella
50min
Pollo speziato e purè di cavolfiore
40min
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30min
Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza
40min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30 min
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2u.
Polpettone mortadella e pistacchio
50min