Anatra alle prugne con purè di cavolfiore

Anatra alle prugne con purè di cavolfiore

4.0 3 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Anatra alle prugne
  • bacca di anice stellato
    1
  • di semi di coriandolo
    2 cucchiai
  • di acqua bollente
    400 g
  • dado per brodo di pollo sbriciolato
    1
  • di sale grosso
    2 cucchiaini
  • di zucchero di canna
    4 cucchiai
  • di anatra con la pelle
    1800 - 2000 g
  • prugne a metà, denocciolate
    8
  • foglie di alloro fresche
    3
  • di aceto di vino rosso
    80 g
Purè di cavolfiore
  • di cavolfiore tagliato a cimette
    200 g
  • di patate a pasta farinosa sbucciate, tagliate a fettine (0,5 cm)
    300 g
  • di latte
    150 g
  • di burro a cubetti
    20 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 864 kcal / 3617 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...