Anatra alle prugne con purè di cavolfiore

Anatra alle prugne con purè di cavolfiore

4.0 3 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Anatra alle prugne
  • 1 bacca di anice stellato
  • 2 cucchiai di semi di coriandolo
  • 400 g di acqua bollente
  • 1 dado per brodo di pollo sbriciolato
  • 2 cucchiaini di sale grosso
  • 4 cucchiai di zucchero di canna
  • 1800 - 2000 g di anatra con la pelle
  • 8 prugne a metà, denocciolate
  • 3 foglie di alloro fresche
  • 80 g di aceto di vino rosso
Purè di cavolfiore
  • 200 g di cavolfiore tagliato a cimette
  • 300 g di patate a pasta farinosa sbucciate, tagliate a fettine (0,5 cm)
  • 150 g di latte
  • 20 g di burro a cubetti
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 54 g
Kalorie 3617 kJ / 864 kcal
Tłuszcz 51 g
Błonnik 6.9 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...