Tagliata di tonno ai pistacchi con crema di ceci (per 2 persone)

Tagliata di tonno ai pistacchi con crema di ceci (per 2 persone)

4.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porzioni

Składniki

  • 50 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
  • 1610 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 300 g di tonno fresco in 2 tranci (vedere consigli)
  • 45 g olio extravergine di oliva
  • 25 g di cipolla bianca
  • ½ rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 200 g di ceci bianchi in scatola sciacquati e sgocciolati
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1362.8 mg
Białko 44 g
Kalorie 2949.5 kJ / 705 kcal
Tłuszcz 51.2 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 18.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...