Tagliata di tonno ai pistacchi con crema di ceci (per 2 persone)

Tagliata di tonno ai pistacchi con crema di ceci (per 2 persone)

4.8 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porzioni

Składniki

  • di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
    50 g
  • di acqua
    1610 g
  • di succo di limone
    30 g
  • di tonno fresco in 2 tranci (vedere consigli)
    300 g
  • di olio extravergine di oliva
    45 g
  • di cipolla bianca
    25 g
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    ½ rametto
  • di ceci bianchi in scatola sciacquati e sgocciolati
    200 g
  • di sale
    2 - 3 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    3 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 705 kcal / 2949.5 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 51.2 g
Węglowodany 18.3 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 1362.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...