Polpette di pollo e riso con pesto rosso

Polpette di pollo e riso con pesto rosso

3.6 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

Polpette di pollo e riso
  • 1300 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 50 g di riso basmati
  • 150 g di patate pelate e tagliate a cubetti (1 cm)
  • 40 g di Parmigiano Reggiano
  • 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 400 g di petto di pollo senza pelle a pezzi (3 cm)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 40 g di pangrattato senza glutine
Pesto rosso
  • 70 g di mandorle pelate
  • 1 spicchio di aglio
  • 5 g di foglie di basilico fresche lavate
  • 50 g di Parmigiano Reggiano
  • 100 g di pomodorini secchi sott'olio sgocciolati
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 10 g di aceto balsamico
  • 1 pizzico di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 410.4 mg
Białko 19.4 g
Kalorie 1577 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 25.4 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 19.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...