Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 130 g di carote, pelate e a pezzi
- 150 g di polpa di zucca a pezzi
- 500 g di pomodori maturi in quarti
- 1 ½ cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 250 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 3 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1500 g di acqua
- 150 g di pasta corta a piacere (mini forme o tubi)
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4523.1 kJ / 1081.1 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 190.2 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 23.1 g
- Sód
- 264.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittatina alle zucchine
30 Min
Nasello al vapore con riso e verdure
30 Min
Frittatine di piselli con Feta
20 dk
Crema di patate, lattuga e riso
Brak ocen
Pasta panna e salmone
30 Min
Ragù di carne e verdurine
30 Min
Lenticchie con riso e mela
2h 35min
Straccetti di pollo con cous cous, purea di carote e mela
50 dk
Risotto con petali di carote e caprino
30 Min
Frullato viola
10 Min
Filetti di merluzzo con peperoni e cipolle (TM6)
45 dk
Penne risottate funghi, salsiccia e castagne
40 dk