Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Petto di pollo
- 4 petti di pollo
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 - 4 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
Purè di patate
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1450 g di acqua
- 750 g di patate a pasta farinosa a pezzi (2-3 cm)
- 15 g di sale
- 200 g di latte intero
- 30 g di burro a pezzi
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2147.3 kJ / 513.3 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1709.4 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di carote con omelette
30 Min
Scaloppine di pollo al limone
40min
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35min
Polpette di ricotta al sugo
50 Min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40min
Rotolo di frittata
45min
Farro con gamberi e agrumi
50 Min
Pollo alla pizzaiola con pasta all'uovo
30 Min
Uova occhio di bue con contorno di verdure
30 Min
Smoothie bowl ai frutti di bosco
15 Min
Insalata di pollo con crema di avocado
40min
Gnocchi con cipolla rossa, mascarpone e noci
1 Std. 30 Min